Springen is natuurlijk hartstikke leuk! Heb jij minimaal F3 rijniveau, wil jij je springtechniek verbeteren en regelmatig oefenen met springen? Dat kan met een springcursus die we het jaar rond organiseren. 

De lessen worden afhankelijk van het aantal deelnemers ± één keer per drie weken  gegeven op maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur (de maandagen in de schoolvakanties vallen hier buiten). Tijdens deze cursus werk je onder leiding van onze spring-instructrice aan: 

  • Houding, zit en balans voor, tijdens en na de sprong
  • Tempocontrole 
  • Rijden van de juiste lijnen voor en na de sprong
  • Rijden van verschillende type hindernissen 
  • Springen van meerdere hindernissen achter elkaar

Je kunt alleen deelnemen aan de springcursus wanneer je daarnaast een wekelijkse groepsles rijdt. De springcursus is erg in trek, dus wil je meedoen, schrijf je dan alvast in voor het volgende cursusjaar.     

Meld je aan

Morgenstond’s Jumpingteam 

Een aantal van onze ruiters doen jaarlijks mee met de springcompetitie van de KNHS/FNRS. Hiervoor selecteren wij elk jaar de meest enthousiaste en/of getalenteerd ruiters die wekelijks een groepsles rijden en regelmatig meedoen met onze FNRS dressuur en springwedstrijden. 

De jumpingteam lessen worden gegeven op elke eerste zondag ochtend van de maand door onze enthousiaste spring-instructrice Marloes. Zij doet dit al jaren op onze manege en met hele mooie successen. In 2019 hadden wij een geweldig mooi resultaat behaald in de finale van de landelijke springcompetitie, met o.a. de springkampioen 80 cm, Anne Koelemij.

Ons jumpingteam heeft met deze prestatie een mooie prijs gewonnen. Het jumping team werd uitgenodigd voor een rondleiding op Stoeterij Duyselhof. Ook kreeg onze springkampioen Anne op deze dag een springles van de Nederlands kampioen Leopold van Asten.

Ponyvriendjes

Als echte ponygek wil je het liefst de hele dag bij de pony’s in de buurt zijn! Maar hoe ga je eigenlijk om met deze dieren? Dat kun je leren bij de ponyvriendjesclub. Kom gauw kennismaken met je ponyvriendjes!

Meer informatie

Opstartlessen

Wil jij op een veilige en verantwoorde manier leren ponyrijden? Op woensdag, vrijdag en zaterdag hebben we lessen voor kinderen en jeugd vanaf 7 jaar met geen of weinig ervaring. 

Meer informatie

Ponylessen

Vanaf 7 jaar rijden de ruiters en amazones die de opstartlessen hebben doorlopen in een ponyles. Deze lessen duren een uur en vinden plaats op maandag t/m vrijdag na schooltijd en op zaterdag.

Meer informatie

Paardenlessen

Jeugdruiters vanaf 16 jaar en volwassenen kunnen bij ons in de avonduren terecht voor groepslessen. Net als voor onze ponyruiters hebben wij ook voor onze paardruiters lessen van verschillende niveaus

Meer informatie