Springen is natuurlijk hartstikke leuk! Heb jij minimaal F3 rijniveau, wil jij je springtechniek verbeteren en regelmatig oefenen met springen? Dat kan met een springcursus die we het jaar rond organiseren. 

De lessen worden afhankelijk van het aantal deelnemers ± één keer per drie weken  gegeven op vrijdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur. Tijdens deze cursus werk je onder leiding van onze spring-instructrice aan: 

  • Houding, zit en balans voor, tijdens en na de sprong
  • Tempocontrole 
  • Rijden van de juiste lijnen voor en na de sprong
  • Rijden van verschillende type hindernissen 
  • Springen van meerdere hindernissen achter elkaar

Je kunt alleen deelnemen aan de springcursus wanneer je daarnaast een wekelijkse groepsles rijdt. De springcursus is erg in trek, dus wil je meedoen, schrijf je dan alvast in voor de volgende cursus.     

Meld je aan

Morgenstond’s Jumpingteam 

Een aantal van onze ruiters doen jaarlijks mee met de springcompetitie van de KNHS/FNRS. Hiervoor selecteren wij elk jaar de meest enthousiaste en/of getalenteerd ruiters die wekelijks een groepsles rijden en regelmatig meedoen met onze FNRS dressuur en springwedstrijden. 

In 2019 hadden wij een geweldig mooi resultaat behaald in de finale van de landelijke springcompetitie, met o.a. de springkampioen 80 cm, Anne Koelemij.

Ons jumpingteam heeft met deze prestatie een mooie prijs gewonnen. Het jumping team werd uitgenodigd voor een rondleiding op Stoeterij Duyselhof. Ook kreeg onze springkampioen Anne op deze dag een springles van de Nederlands kampioen Leopold van Asten.

Ponyvriendjes

Als echte ponygek wil je het liefst de hele dag bij de pony’s in de buurt zijn! Maar hoe ga je eigenlijk om met deze dieren? Dat kun je leren bij de ponyvriendjesclub. Kom gauw kennismaken met je ponyvriendjes!

Meer informatie

Opstartlessen

Wil jij op een veilige en verantwoorde manier leren ponyrijden? Op woensdag, vrijdag en zaterdag hebben we lessen voor kinderen en jeugd vanaf 8 jaar met geen of weinig ervaring. 

Meer informatie

Rijlessen Jeugd

Vanaf 8 jaar rijden de ruiters en amazones die de opstartlessen hebben doorlopen in een ponyles. Deze lessen duren een uur en vinden plaats op maandag t/m vrijdag na schooltijd en op zaterdag.

Meer informatie

Rijlessen (jong) Volwassenen

Jong volwassenen vanaf 16 jaar kunnen bij ons in de avonduren terecht voor groepslessen. Net als voor onze jeugdruiters hebben wij ook voor onze (jong) volwassenen lessen van verschillende niveaus

Meer informatie