Wil jij op een veilige en verantwoorde manier leren ponyrijden? Op woensdag, vrijdag en zaterdag hebben we lessen voor kinderen en jeugd vanaf 8 jaar met geen of weinig ervaring. In kleine groepen leer je de beginselen van het paardrijden.

Maar bij paardrijden komt meer kijken dan alleen het rijden zelf. Omdat wij het belangrijk vinden dat iedere ruiter op een goede en veilige manier leert omgaan met een paard of pony, hem zelfstandig of met hulp van een ouder kan verzorgen (borstelen) en zadelen besteden we tijdens de opstartlessen ook veel aandacht aan.  

Wanneer je de basis voldoende beheerst gaan we in overleg op zoek naar een passende groepsles.

Meld je aan

De opstartlessen worden gegeven op: 

Woensdag 19.00 – 20.00 uur
Vrijdag 16.00 – 17.00 uur
Zaterdag 12.00 – 13.00 uur

Voor jonge kinderen (8-10 jaar) die willen starten met ponyrijden is hulp van een ouder noodzakelijk. Alleen al omdat de pony vaak te groot is om zelfstandig te kunnen zadelen. Ouders worden daarom tijdens de opstartlessen nauw betrokken bij dit proces en leren hoe ze hun kind het beste kunnen helpen.

Plezier In Ponyrijden

Voor kinderen maken we hierbij gebruik van het PIP-plan. PIP staat voor plezier in ponyrijden, voor kinderen het aller belangrijkst! 

Het PIP-plan bestaat uit een poster waarop kinderen door middel van cartoons zien waar ze het eerste jaar aan gaan werken. Beheersen ze een onderdeel, dan krijgen ze een sticker. Beheersen ze (bijna) alle onderdelen dan kunnen ze onder andere deel gaan nemen aan wedstrijden. 

Ponyvriendjes

Als echte ponygek wil je het liefst de hele dag bij de pony’s in de buurt zijn! Maar hoe ga je eigenlijk om met deze dieren? Dat kun je leren bij de ponyvriendjesclub. Kom gauw kennismaken met je ponyvriendjes!

Meer informatie

Opstartlessen

Wil jij op een veilige en verantwoorde manier leren ponyrijden? Op woensdag, vrijdag en zaterdag hebben we lessen voor kinderen en jeugd vanaf 8 jaar met geen of weinig ervaring. 

Meer informatie

Rijlessen Jeugd

Vanaf 8 jaar rijden de ruiters en amazones die de opstartlessen hebben doorlopen in een ponyles. Deze lessen duren een uur en vinden plaats op maandag t/m vrijdag na schooltijd en op zaterdag.

Meer informatie

Rijlessen (jong) Volwassenen

Jong volwassenen vanaf 16 jaar kunnen bij ons in de avonduren terecht voor groepslessen. Net als voor onze jeugdruiters hebben wij ook voor onze (jong) volwassenen lessen van verschillende niveaus

Meer informatie