Het leukste van Carrouselrijden:

  • Je werkt met z’n allen aan een mooie proef en richting één doel
  • Je mag deelnemen aan nationale wedstrijden
  • Door carrouselrijden verbeteren jouw vaardigheden op het paard
  • Het is gezellig om in een team te rijden
  • Een proef uitvoeren op muziek is ontzettend gaaf
  • Samen creëer je een mooie manoeuvre waar iedereen een steentje aan bijdraagt

Carrousel rijden is één van de weinige teamsporten binnen de paardensport en kan zowel door jong als oud worden uitgevoerd. Het leuke van carrousel rijden is dat het eindresultaat niet afhangt van het niveau van een individueel paard of ruiter maar van de groep in zijn geheel.

Manege Morgenstond heeft zowel een Paardencarrousel voor volwassenen als team rijden met een 8’tal ruiters. Tijdens de carrousellessen werken de ruiters toe naar het Nederlands Kampioenschap. Het Nederlands Kampioenschap carrousel rijden en team rijden wordt jaarlijks georganiseerd voor het VCN (Verenigde Carrousel Clubs Nederland). Ook geven deze ruiters met hun carrouselgroep regelmatig demonstraties. 

Om de rijvaardigheid van de ruiters op pijl te houden kunnen de carrousellessen alleen gereden worden in combinatie met een gewone leskaart.  

Meld je aan

Morgenstond’s Dreamteam

Morgenstond’s dreamteam bestaat uit 8 enthousiaste ervaren ruiters. Deze ruiters trainen wekelijks met elkaar voor het Nederlands Kampioenschap team rijden. 

Wil jij ook graag kennis maken met deze tak van de paardensport en deelnemen aan Morgenstond’s Dreamteam? Neem voor meer informatie contact met ons op.  

Morgenstond’s Jeugdcarrousel

16 enthousiaste en fanatieke jeugdruiters maken sinds 2023 deel uit van Morgenstond’s Jeugdcarrousel. Zij trainen wekelijks op zaterdagmiddag. Hun doel: een zo mooi mogelijke proef neerzetten tijdens de landelijke carrouselwedstrijd.

Wil jij ook graag kennis maken met deze mooie teamsport en deel uitmaken van onze jeugdcarrousel? Neem voor meer informatie contact met ons op, of kom een keer kijken op zaterdag van 17.00 tot 18.00 uur.  

Ponyvriendjes

Als echte ponygek wil je het liefst de hele dag bij de pony’s in de buurt zijn! Maar hoe ga je eigenlijk om met deze dieren? Dat kun je leren bij de ponyvriendjesclub. Kom gauw kennismaken met je ponyvriendjes!

Meer informatie

Opstartlessen

Wil jij op een veilige en verantwoorde manier leren ponyrijden? Op woensdag, vrijdag en zaterdag hebben we lessen voor kinderen en jeugd vanaf 8 jaar met geen of weinig ervaring. 

Meer informatie

Rijlessen Jeugd

Vanaf 8 jaar rijden de ruiters en amazones die de opstartlessen hebben doorlopen in een ponyles. Deze lessen duren een uur en vinden plaats op maandag t/m vrijdag na schooltijd en op zaterdag.

Meer informatie

Rijlessen (jong) Volwassenen

Jong volwassenen vanaf 16 jaar kunnen bij ons in de avonduren terecht voor groepslessen. Net als voor onze jeugdruiters hebben wij ook voor onze (jong) volwassenen lessen van verschillende niveaus

Meer informatie