Het leukste van Carrouselrijden:

  • Je werkt met z’n allen aan een mooie proef en richting één doel
  • Je mag deelnemen aan nationale wedstrijden
  • Door carrouselrijden verbeteren jouw vaardigheden op het paard
  • Het is gezellig om in een team te rijden
  • Een proef uitvoeren op muziek is ontzettend gaaf
  • Samen creëer je een mooie manoeuvre waar iedereen een steentje aan bijdraagt

Carrousel rijden is één van de weinige teamsporten binnen de paardensport en kan zowel door jong als oud worden uitgevoerd. Het leuke van carrousel rijden is dat het eindresultaat niet afhangt van het niveau van een individueel paard of ruiter maar van de groep in zijn geheel.

Manege Morgenstond heeft zowel een Paardencarrousel voor volwassenen als team rijden met een 8’tal ruiters. Tijdens de carrousellessen werken de ruiters toe naar het Nederlands Kampioenschap. Het Nederlands Kampioenschap carrousel rijden en team rijden wordt jaarlijks georganiseerd voor het VCN (Verenigde Carrousel Clubs Nederland). Ook geven deze ruiters met hun carrouselgroep regelmatig demonstraties. 

Om de rijvaardigheid van de ruiters op pijl te houden kunnen de carrousellessen alleen gereden worden in combinatie met een gewone leskaart.  

Meld je aan

Morgenstond’s Dreamteam

Morgenstond’s dreamteam bestaat uit 8 enthousiaste ervaren ruiters. Deze ruiters trainen wekelijks met elkaar voor het Nederlands Kampioenschap team rijden. 

Wil jij ook graag kennis maken met deze tak van de paardensport en deelnemen aan Morgenstond’s Dreamteam? Neem voor meer informatie contact met ons op.  

Morgenstond Douze Chevaux

12 enthousiaste en fanatieke paardruiters maken deel uit van de paardencarrousel van Manege Morgenstond. Zij trainen al een aantal jaren wekelijks voor het Nederlands Kampioenschap. 

Wil jij ook graag kennis maken met deze mooie teamsport en deel uitmaken van onze Woensdagavond carrousel? Neem voor meer informatie contact met ons op, of kom een keer kijken op woensdagavond van 21.00 tot 22.00 uur.  

Ponyvriendjes

Als echte ponygek wil je het liefst de hele dag bij de pony’s in de buurt zijn! Maar hoe ga je eigenlijk om met deze dieren? Dat kun je leren bij de ponyvriendjesclub. Kom gauw kennismaken met je ponyvriendjes!

Meer informatie

Opstartlessen

Wil jij op een veilige en verantwoorde manier leren ponyrijden? Op woensdag, vrijdag en zaterdag hebben we lessen voor kinderen en jeugd vanaf 7 jaar met geen of weinig ervaring. 

Meer informatie

Ponylessen

Vanaf 7 jaar rijden de ruiters en amazones die de opstartlessen hebben doorlopen in een ponyles. Deze lessen duren een uur en vinden plaats op maandag t/m vrijdag na schooltijd en op zaterdag.

Meer informatie

Paardenlessen

Jeugdruiters vanaf 16 jaar en volwassenen kunnen bij ons in de avonduren terecht voor groepslessen. Net als voor onze ponyruiters hebben wij ook voor onze paardruiters lessen van verschillende niveaus

Meer informatie