Lease

Wie droomt er nu niet van een eigen paard of pony? Helaas is dit lang niet voor iedereen weggelegd. Ben je helemaal weg van één van onze paarden of pony’s, dan bestaat er de mogelijkheid hem of haar te leasen. 

Manege Morgenstond werkt met twee verschillende leasesystemen waarbij je een vaste pony of een vast paard van ons kunt leasen:

  • Basis lease
  • Volledige lease

Het leasen van een paard of pony kan alleen wanneer je op Manege Morgenstond rijdt. Wil je weten of leasen iets voor jou is en welke vorm van lease het beste bij je past?

Basislease

Basislease kan al vanaf een periode van twaalf weken (één periodekaart). Je rijdt wekelijkse één groepsles op een vast lease paard/pony. Daarnaast rijd je één uur zelfstandig (vrijrijden). Tijdens dit uur kan je zelf met je lease paard/pony aan de slag. Voor het vrijrijden spreken we een vaste dag en een vast tijdstip af, meestal zondagochtend. 

Wil je liever twee lessen rijden in plaats van vrijrijden, dan kan dat ook. In overleg gaan we op zoek naar een passende tweede les.

Naast de twee uur per week die jij op het paard/de pony rijdt, wordt deze ook in de reguliere lessen ingedeeld.

Volledige lease

Wil je echt een ‘eigen paard gevoel’ waarbij je op elk willekeurig moment het paard kan rijden en met maximaal drie mensen verantwoordelijk bent voor één paard? Een aantal van onze paarden en pony’s stellen wij beschikbaar voor volledige lease. Het volledig leasen van een paard of pony kan met twee of drie personen. Bij deze vorm van leasen wordt het leasepaard uit de Manegelessen gehaald. 

Net als bij de basislease rijdt iedere ruiter/ amazone één vaste groepsles per week.  Daarnaast zorg je er met elkaar voor dat het leasepaard dagelijks voldoende beweging krijgt. Dit kan zijn in de vorm van rijden, longeren of bijvoorbeeld loslaten. Je krijgt hiervoor de volledige vrijheid. Ook krijg je gezamenlijk de beschikking over een afsluitbare kast voor onder andere het zadel en hoofdstel van het paard.

Kortom wil je graag een eigen paard maar heb je onvoldoende tijd om hem zeven dagen per week beweging te geven en wil je wel de lusten maar niet de lasten van bijvoorbeeld een dierenarts of hoefsmid, dan is volledige lease misschien wat voor jou.

Volledige lease is voor een vaste periode van één jaar. Hierna kan de overeenkomst in overleg verlengd worden.

Pensionstalling

Manege Morgenstond biedt voor onze manege ruiters die behoren tot de gelukkigen en in het bezit zijn van een eigen paard/pony ook een stal aan. Wij bieden een volpension stalling aan, waarbij wij naast het dagelijks voeren en mesten, ook zorgen voor het inenten en ontwormen. 

Ontwormen gebeurt bij ons niet zomaar; in het weideseizoen wordt de mest van alle paarden en pony’s maandelijks gecontroleerd. Alleen wanneer er eieren in de mest van het paard gevonden worden zal het paard ontwormd worden. Hiermee wordt voorkomen dat wormen resistent worden voor de ontwormingsmiddelen.

Naast de dagelijkse verzorging kun je gebruik maken van onze rijbanen. Zowel binnen als buiten. Daarnaast beschikken wij over een ruime longeercirkel waar het paard/de pony tevens in losgelaten kan worden. In de zomerperiode hebben wij voor onze pensionpaarden een eigen weiland en een aantal paddocks.

Onze pensionklanten mogen wekelijks een gratis groepsles rijden en kunnen deelnemen aan door ons georganiseerde wedstrijden en evenementen. Voor tuigage stellen wij een eigen, ruime, afsluitbare kast beschikbaar. Ook het stallen van een trailer of menwagen is bij ons mogelijk. 

Meer informatie over onze pensionstalling geven wij graag middels een persoonlijk gesprek.