Ben jij gek van pony’s en paarden en kun je niet wachten om met deze mooie dieren aan de slag te gaan? Als echte pony-gek wil je natuurlijk het liefst de hele dag bij de pony’s in de buurt zijn! Maar hoe ga je eigenlijk om met deze lieve dieren en hoe kun je erop rijden?  

Ponyvriendjes: voor kinderen vanaf 6,5 jaar 

Voor kinderen van 6.5 jaar en ouder die spelenderwijs meer willen leren over pony’s zijn er de lessen Ponyvriendjes. De lessen ponyvriendjes bestaan uit een gevarieerd programma waarbij de kinderen in hun eigen tempo vertrouwd gemaakt worden met onze pony’s.

De wekelijkse groepsles bestaat uit twee delen. Tijdens het eerste deel van de les gaan de kinderen de pony’s verzorgen. Naast het borstelen komen ook andere onderwerpen zoals het gedrag van de pony aan bod. In het tweede deel van de les gaan we natuurlijk ponyrijden (uitgezonderd de eerste les van de maand)! Door middel van onder andere spellen op de pony, gymnastiek en stuuroefeningen met pionnen en balken leren de kinderen de beginselen van het ponyrijden in stap en in draf.  Elke eerste les van de maand gaan we niet rijden maar oefenen in leiding geven aan de pony vanaf de grond. Dit noemen we grondwerk.

Als ouder helpt u uw kind de eerste paar lessen door mee te lopen naast de pony. Als er genoeg vertrouwen is, mag het kind zelfstandig rijden. Vanaf 8 jaar kan uw kind doorstromen naar de opstartles.

De lessen ponyvriendjes duren 45 minuten en worden in kleine groepen gegeven op vrijdagmiddag om 15.00 uur

Meld je aan

Ponystappen: Voor kinderen vanaf 2 jaar 

Ben je nog te jong om deel te nemen aan de lessen ponyvriendjes maar kun je niet wachten om te rijden? Tijdens het ponystappen kunnen kinderen vanaf 2 jaar een ritje maken op de pony. Koop voor aanvang van het ponystappen in de kantine een kaartje voor één of meerdere ritjes inclusief koffie/ thee of limonade na afloop. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Ponystappen is op de volgende zondagen:

  • Zondag 24 september tijdens de open dag tussen 11.00 en 15.00 uur
  • Zondag 5 november tussen 10.30 en 11.00 uur
  • Zondag 3 december tussen 10.30 en 11.00 uur
  • Zondag 4 februari tussen 10.30 en 11.00 uur
  • Zondag 3 maart tussen 10.30 en 11.00 uur

Ponyvriendjes

Als echte ponygek wil je het liefst de hele dag bij de pony’s in de buurt zijn! Maar hoe ga je eigenlijk om met deze dieren? Dat kun je leren bij de ponyvriendjesclub. Kom gauw kennismaken met je ponyvriendjes!

Meer informatie

Opstartlessen

Wil jij op een veilige en verantwoorde manier leren ponyrijden? Op woensdag, vrijdag en zaterdag hebben we lessen voor kinderen en jeugd vanaf 8 jaar met geen of weinig ervaring. 

Meer informatie

Rijlessen Jeugd

Vanaf 8 jaar rijden de ruiters en amazones die de opstartlessen hebben doorlopen in een ponyles. Deze lessen duren een uur en vinden plaats op maandag t/m vrijdag na schooltijd en op zaterdag.

Meer informatie

Rijlessen (jong) Volwassenen

Jong volwassenen vanaf 16 jaar kunnen bij ons in de avonduren terecht voor groepslessen. Net als voor onze jeugdruiters hebben wij ook voor onze (jong) volwassenen lessen van verschillende niveaus

Meer informatie