Als echte pony-gek wil je natuurlijk het liefst de hele dag bij de pony’s in de buurt zijn! Maar hoe ga je eigenlijk om met deze lieve dieren? Dat kun je leren bij de ponyvriendjesclub!

Je leert hoe je een pony moet verzorgen en wat een pony wel of niet leuk vindt. Natuurlijk gaan we ook ponyrijden en leren we de pony op de juiste manier te begeleiden aan de hand. Na een aantal lessen ben je al een echt ponyvriendje en behoor je tot de Morgenstond ponyvriendjesclub.

Voor de ouders:

Om kinderen op jonge leeftijd onder begeleiding op een verantwoorde manier om te leren gaan met een pony en kennis te laten maken met ponyrijden zijn er de ‘ponyvriendjes’. De kinderen leren spelenderwijs de ponytaal en hoe ze voor een pony moeten zorgen. Ook gaan we met de pony’s lopen en leren de kinderen om een pony te begeleiden door de bak.

Ponyvriendjes 1: Voor kinderen vanaf 5 jaar

Iedere eerste zondag van de maand van oktober tot april is er van
10.30 – 11.30 uur een les ponyvriendjes. Nadat alle kinderen een passende cap hebben start de les met de verzorging van de pony’s. Daarna gaan we natuurlijk ponyrijden! Als ouder loop je tijdens het rijden naast je kind en houd je de pony vast. Tijdens de les leren de kinderen spelenderwijs om te gaan en plezier te beleven met deze lieve dieren.

Kosten zijn €20,00 per les. Inschrijven kan per les door een mail te sturen naar info@manegemorgenstond.nl. De inschrijving is definitief wanneer het lesgeld betaald is en u een bevestigingsmail heeft ontvangen.

Ponyvriendjes 2: Voor kinderen vanaf 6.5 jaar

Voor kinderen van 6.5 jaar en ouder die spelenderwijs meer willen leren over pony’s is er ponyvriendjes 2. Tijdens deze wekelijkse groepsles op vrijdagmiddag van 15.00 tot 15.45 uur leren de kinderen meer over de verzorging van de pony. Naast borstelen komen ook andere onderdelen van de verzorging aan bod. Natuurlijk gaan we ook ponyrijden!

Als ouder helpt u uw kind de eerste paar lessen door mee te lopen naast de pony. Als er genoeg vertrouwen is, mag het kind zelfstandig rijden. Elke eerste vrijdag van de maand gaan we niet rijden maar oefenen in leiding geven aan de pony vanaf de grond. Dit noemen we grondwerk.

Tijdens Ponyvriendjes 2, werken we in kleine groepjes van zodat elk kind voldoende aandacht krijgt. Vanaf 7 jaar kan uw kind ook doorstromen naar de opstartles.

Meld je aan

Ponyvriendjes

Als echte ponygek wil je het liefst de hele dag bij de pony’s in de buurt zijn! Maar hoe ga je eigenlijk om met deze dieren? Dat kun je leren bij de ponyvriendjesclub. Kom gauw kennismaken met je ponyvriendjes!

Meer informatie

Opstartlessen

Wil jij op een veilige en verantwoorde manier leren ponyrijden? Op woensdag, vrijdag en zaterdag hebben we lessen voor kinderen en jeugd vanaf 7 jaar met geen of weinig ervaring. 

Meer informatie

Ponylessen

Vanaf 7 jaar rijden de ruiters en amazones die de opstartlessen hebben doorlopen in een ponyles. Deze lessen duren een uur en vinden plaats op maandag t/m vrijdag na schooltijd en op zaterdag.

Meer informatie

Paardenlessen

Jeugdruiters vanaf 16 jaar en volwassenen kunnen bij ons in de avonduren terecht voor groepslessen. Net als voor onze ponyruiters hebben wij ook voor onze paardruiters lessen van verschillende niveaus

Meer informatie