Als echte pony-gek wil je natuurlijk het liefst de hele dag bij de pony’s in de buurt zijn! Maar hoe ga je eigenlijk om met deze lieve dieren? Dat kun je leren bij de ponyvriendjesclub!


Je leert hoe je een pony moet verzorgen en wat een pony wel of niet leuk vindt. Natuurlijk gaan we af en toe ook ponyrijden. Door middel van voltige leer je goed je balans te houden op een pony. Hier heb je later veel profijt van wanneer je op ponyrijles gaat. Na één kwartaal ben je al een echt ponyvriendje en behoor je tot de Morgenstond ponyvriendjesclub. 

Meld je aan

Voor de ouders:

Om kinderen op jonge leeftijd onder begeleiding op een verantwoorde manier om te leren gaan met een pony zijn er de ‘ponyvriendjes’. De kinderen leren spelenderwijs de ponytaal en hoe ze voor een pony moeten zorgen. Ook gaan we met de pony’s lopen en leren de kinderen om een pony te begeleiden door de bak en hun balans te houden op de pony.

De ponyvriendjesclub is voor kinderen van 6-8 jaar. We werken in groepjes van maximaal 6 kinderen zodat elk kind voldoende aandacht krijgt. Kinderen kunnen meerdere keren een blok ponyvriendjes volgen. Vanaf 7 jaar kan het kind na de ponyvriendjeslessen doorstromen naar de opstartles. In tegenstelling tot de opstartlessen waarbij de kinderen echt leren ponyrijden, hoeft u als ouder bij de ponyvriendjes niet te helpen.

De les duurt 45 minuten en worden op dit moment gegeven op vrijdag om 15.00 uur. 

Ponyvriendjes

Als echte ponygek wil je het liefst de hele dag bij de pony’s in de buurt zijn! Maar hoe ga je eigenlijk om met deze dieren? Dat kun je leren bij de ponyvriendjesclub. Kom gauw kennismaken met je ponyvriendjes!

Meer informatie

Opstartlessen

Wil jij op een veilige en verantwoorde manier leren ponyrijden? Op woensdag, vrijdag en zaterdag hebben we lessen voor kinderen en jeugd vanaf 7 jaar met geen of weinig ervaring. 

Meer informatie

Ponylessen

Vanaf 7 jaar rijden de ruiters en amazones die de opstartlessen hebben doorlopen in een ponyles. Deze lessen duren een uur en vinden plaats op maandag t/m vrijdag na schooltijd en op zaterdag.

Meer informatie

Paardenlessen

Jeugdruiters vanaf 16 jaar en volwassenen kunnen bij ons in de avonduren terecht voor groepslessen. Net als voor onze ponyruiters hebben wij ook voor onze paardruiters lessen van verschillende niveaus

Meer informatie