Onze paarden en pony's

Wanneer je over het erf van Manege Morgenstond loopt, merk je al snel dat vrijwel geen één pony of paard er hetzelfde uitziet.

Wij vinden het belangrijk dat iedere ruiter op verschillende types paarden en pony’s leert rijden. Deze afwisseling bevordert de rijvaardigheid van de ruiters en voorkomt dat ruiters uitsluitend op één type paard/pony willen rijden omdat ze alleen hier vertrouwd mee zijn.

Daarom hebben wij er bewust voor gekozen paarden en pony’s van verschillende rassen in te zetten in onze lessen. Ieder ras heeft zijn eigen raskenmerken. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de kleur, aftekeningen, hoogte en lichaamsbouw. Samen met hun eigen karakters en verschil in leeftijd zorgen zij er voor dat Manege Morgenstond voor iedere ruiter, van beginnend tot gevorderd, ambitieus of recreatief een aantal passende paarden of pony’s op stal heeft staan.

Om onze paarden en pony’s gelukkig en gezond te houden is gevarieerde beweging en een goede verzorging van belang. Het is belangrijk dat paarden naast de beweging die ze onder het zadel krijgen, ook de mogelijkheid hebben om zich vrij te bewegen. Wanneer het weer het toe laat lopen onze paarden en pony’s dan ook de hele zomer buiten op onze weilanden. Hier kunnen ze naar harte lust grazen en hun natuurlijke gedrag vertonen. Maar ook in de winterperiode krijgen onze paarden en pony’s de kans zich vrij te bewegen. Hierdoor houden we blije en gezonde paarden en pony’s!

belle amiePicasso

Geen afbeeldingen