Springen

Ruiters en amazones die het springen beter onder de knie willen krijgen, bieden we de mogelijkheid om naast hun reguliere les deel te nemen aan onze springcursus. Onder leiding van een ervaren instructrice wordt er een klein parcours opgebouwd. Tijdens de lessen gaan de ruiters aan de slag met hun houding en zit tijdens het springen, de manier van aanrijden en de controle over het tempo. Op deze manier wordt er tijdens de springcursus toegewerkt naar het springen van een echt springparcours inclusief barrage.

Per jaar selecteren we 6 tot 10 ruiters uit de springcursus voor het Jumping team. Dit team van gevorderde springruiters bereid zich voor op de landelijke FNRS-KNHS springcompetitie tussen ruiters van verschillende maneges. In seizoen 2018/2019 wisten zich maar liefst 6 ruiters uit het Jumping team te plaatsen voor de finale van deze competitie. Anne Koelemij won de categorie 80cm en mag zich een jaar lang BEST SPRINGENDE MANEGERUITER van Nederland noemen!

Wil je ook springen? Vanaf maart 2020 start er een nieuwe springcursus op maandagavond. Je kunt je aanmelden voor de nieuwe cursus in de kantine. Deelnemen aan de springcursus kan alleen wanneer je ook een wekelijkse groepsles rijdt.    

springenimages/springcompetitie2.jpgspringen

Geen afbeeldingen